Cheesecake podľa Veroniky
Tento recept mám od mojej spolužiačky zo strednej, ktorá chodila do vedľajšej triedy a vydala sa za môjho spolužiaka Peťa, s ktorým sme drali jednu lavicu. Takže oboch poznám dosť dobre. Ale až nedávno som zistil, že Veronika je výborná kuchárka a ešte lepšia pekárka. Robí nenormálny cheesecake a dala mi recept, ktorý som si trošku prispôsobil kvôli veľkosti mojej tortovej formy. Zvládne ho každý a výsledok je mňamózny.
použil som 23 cm formu
cesto
100 g roztopeného masla
200 g rozmrvených maslových sušienok
plnka
750 g mascarpone
50 g trstinového cukru
4 vajcia
1 vanilkový lusk (alebo vanilkový extrakt)
250 g bielej čokolády
250 g kyslej smotany
ovocie na ozdobu
Rozmrvené sušienky zamiešajte s roztopeným maslom a rukami si vypracujte hmotu. Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie (aj po okrajoch) a sušienkovú hmotu natlačte v súvislej vrstve na dno a aj mierne po okrajoch.
Do formy vylejte zmes, ktorú si šľahačom vymiešajte z mascarpone, roztopenej bielej čokolády, kyslej smotany, cukru, vajec a vanilky.
Pečte vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 50 – 60 minút. Po upečení nechajte cheesecake ešte hodinu v pootvorenej rúre. Následne nechajte vychladnúť a dajte do chladničky. Pred podávaním ho ozdobte ovocím alebo hoblinkami bielej čokolády.
Potvrdzujem-jednoduchy a extremne mnamozny, obavam sa, ze az navykovy :)