bublanina

Čerešňová bublanina

Máme tu sezónu, kedy dozrieva prvé ovocie. Jahody, maliny… alebo čerešne, ktoré som dostal od kamošovej mamy, keď sme u nich cez víkend grilovali. Práve boli aj so starou mamou po lakte v čerešňovom džeme a myslím, že bola vďačná, že som si zobral pol debničky :-) Ja som zase vďačný, že som mohol spraviť moju prvú bublaninu.

bublanina1

500 g polohrubej múky
250 g cukru
5 vajec
2 dl mlieka
1 kypriaci prášok do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
1,5 dl oleja
citrónová kôra
vanilkový extrakt
čerešničky, čerešne

Oddeľte žĺtka a bielka. Žĺtka vyšľahajte s cukrom. Následne pridajte mlieko, olej, vanilkový extrakt a citrónovú kôru. Do múky pridajte kypriaci prášok a sódu bikarbónu a potom ju postupne vmiešajte do cesta.

Z bielkov si vyšľahajte sneh a jemne ho vmiešajte do cesta. Cesto vylejte na papierom vyložený plech, poukladajte čerešne alebo iné ovocie a dajte piecť cca na 30 minút do vyhriatej rúry na 175 °C.

Hotový koláč nechajte vychladnúť a pre efekt posypte práškovým cukrom.

bublanina2

Vytlačiť alebo zdieľať?

Možno dostaneš chuť aj na

Napíš komentár

Tvoja e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *