Geisha sushi bar
Dostal som pozvanie do sushi baru Geisha, aby som navštívil ich reštauráciu a zhodnotil služby. Návšteva nebola ohlásená, personál o nej dopredu nevedel.
Sushi bar sa nachádza v pasáži Troch veží. Jeho priestory sú skromné ale zato útulné. K dispozícii je približne 16 miest na sedenie. Sediaci v uličke sa môžu cítiť trochu nekomfortne, nakoľko sedia na taburetkách bez operadla. V miestnosti hrá veľmi vkusne zvolená hudba, čo musím zvlášť oceniť.
Reštauráciu sme navštívili v nedeľu a dali sme si neskorý obed. Bola takmer prázdna, počas našej návštevy prišli ďalší štyria zákazníci.
Jedálny lístok je vytlačený na hárkoch položených na stoloch. Je vcelku prehľadný, aj keď obsahuje dosť veľa položiek. Od čašníčky sme si vypýtali aj anglický jedálny lístok. Priniesla ho v zalaminovanej hrebeňovej väzbe. Jeho strany boli už značne používané, až špinavé.
Zaujímavosťou ponuky je pomenovanie niektorých special maki podľa slovenských osobností. Napríklad Adela Banášová, Evita, Filip Šebo, Sajfa a podobne… Podľa môjho názoru to nie je najlepšia cesta, ako prezentovať ponúkané jedlo. Nerozumiem jej. Ak to jedlo zostavil Filip Šebo, nemám dôvod veriť, že je dobré, pretože si nemyslím, že futbalista je sushi majster. Ak ho zostavil sushi majster a Filipovi Šebovi tak veľmi chutilo, mohli to napísať ako poznámku. Ak iba použili Filipa Šeba ako marketingový ťah, je to mätúce. Zámerne som si vyberal z ponuky, ktorá bola pomenovaná šéfkuchárom a nie podľa osobnosti, ktorej schopnosti pripraviť dobré sushi sú na zváženie.
Čašníčka (podľa účtenky sa volá Naty) bola veľmi príjemná. Sama sa snažila priblížiť ponuku, medzi chodmi prehodila pár slov. Mám však výhradu k jej oblečeniu. Jej domáci “teplákový” štýl mi nesedí k prostrediu a filozofii sushi. Odporúčam manažérovi, aby personálu zaobstaral reprezentatívnejší odev.
Ako prvý chod sme mali polievku Tom Kha Ebi za 4,70. Krevetová polievka s kokosovým mliekom je mierne pikantná. Chuť veľmi dobre osviežil správny pomer limetkovej šťavy. Krevety sú strednej veľkosti, olúpané, bez chvostíka. Zaujímavým a príjemným prvkom v polievke sú malé cuketové rezančeky. Harmóniu chuti uzatvára moja obľúbená chuť čerstvého koriandra.
Hlavným chodom boli maki Sake (losos) a Kyuuri (uhorka) spolu so sezónnou Spider roll. Obsahuje krabie mäso v tempure, šalát, mrkvu a japonskú majonézu. Rolka je pokvapkaná sladkou sójovou omáčkou a chili omáčkou. Všetky druhy boli veľmi chutné. Spider rolka mohla byť pevnejšie zabalená – pritlačená. Niektoré kúsky sa pri naberaní rozpadávali. Jedna miska na sójovú omáčku bola na dvoch miestach poobíjaná.
Z ponuky dvoch dezertov sme si vybrali jednu porciu kúskov banánu a ananásu v tempure. Boli preliate medom. Porcia dezertu bola poriadne veľká, pokojne vystačila pre dvoch ľudí. Chuť vysmáženého ovocia bola výrazná. Banán bol rozvarený na kašu, ale to je jeho prirodzená vlastnosť. Neznáša vysoké teploty. Len si treba dávať pozor pri jedení, pretože ovocie je horúce.
Na pitie sme mali jazmínový čaj podávaný v ťažkej hlinenej kanvičke. Jeho chuť bola príjemná. Vyskúšali sme aj domácu limonádu z citrusových plodov. Vyváženie kyslosti a sladkosti bolo v poriadku.
Celkový dojem z návštevy pozitívny. Jedlo nám chutilo, nie je čo vytknúť. Prostredie a obsluha sú príjemné. Odporúčaním je lepšie dbať na servis – vzhľad jedálneho lístka, stav porcelánu a oblečenie personálu.